اهمیت فن بیان در کسب و کار
اهمیت فن بیان در کسب و کار
اهمیت فن بیان در کسب و کار زمانی مشخص میشود که میبینیم کسانی که فن بیان خوبی دارند افراد تاثیرگذارتری هستند و به راحتی میتوانند مخاطبین خود را متقاعد کنند، و از آنجایی که در کسب و کار مذاکره و متقاعد کردن مشتری از اصول موفقیت در کسب و کار است پس در نتیجه فن بیان از اصول اولیه و مهم موفقیت ما در کسب و کار به شمار میرود.
به قول استیو جایز نحوه ارائه هر چیز اهمیت آن را مشخص میکند، پس زمانی که فن بیان خوبی داشته باشیم میتوانیم محصول خود را به خوبی معرفی کنیم و فروش بالایی داشته باشیم.
فن بیان یکی از موضوعاتی است که نقش تعیین کنندهای در کسب و کار دارد، به خصوص در بازارایابی و فروش زیرا که با سلاح فن بیان توانایی متقاعد کردن مخاطب را در درست میگیریم.
دانشمند آمریکایی دکتر جانسون آکنور در بوستون آمریکا در یک تحقیق که بین ۱۰۰ نفر در طول ۵ سال انجام داد متوجه شد از هر ۴ نفر که امتحان واژگان داده بودند ۱ نفر تاجر موفقی شده بود و از بین تاجران موفق فقط یک نفر نمره واژگان پایینی آورده بود، دکتر آکنور نتیجه گرفت کسانی که فن بیان بیان خوبی دارند ۲۵% احتمال موفقیت بیشتری در کسب و کار دارند.
چطور فن بیان خود را تقویت کنیم؟
از آنجایی که متوجه شدیم داشتن فن بیان خوب یکی از نیازهای یک کسب و کار موفق است و از آنجایی که بسیاری از مقالات و سایتها فقط در مورد فن بیان و اهمیت فن بیان صحبت کردهاند اما کمتر سایتی است که درباره تمرینات تقویت کننده فن بیان مطالبی نوشته باشد ما تصمیم گرفتیم تعدادی از تمرینهای تقویت فن بیان رو در این مقاله گردآوری کنیم.
- تمرین اول: تمرین خودکار
برای این تمرین فقط به یک خودکار نیاز داریم، و به این صورت است که خودکار را به صورت افقی لای دندان قرار میدهیم سپس سعی میکنیم در این حالت کلمات رو ادا کنیم، این تمرین بسیار موثر برای بیان واضح کلمات است.
تمرین خودکار برای زمانی است که هنگام صحبت کردن استرس داریم، این تمرین باعث میشود دهانمان بیشتر باز شود و کلمات را بهتر و واضحتر بیان کنیم.
- تمرین دوم: تمرین کش
بسیاری از ما هنگام صحبت کردن از کلمات پرکننده مثل آآآآآ یا آومممم و … استفاده میکنیم، این کار باعث میشود از نظر مخاطب مسلط به نظر نرسیم و تاثیر منفی بر روی مخاطب میگذارد.
برای از بین بردن این عادت از یک کش استفاده میکنیم به این صورت که کش را به مچ دست میبندیم، سپس شروع به حرف زدن جلوی دوربین گوشی میکنیم، هر وقت از کلمات پر کننده استفاده کردیم یک بار کش را میکشیم تا کمی دردمان بیاید این کار باعث میشود کم کم شرطی شویم و آرام آرام این عادت را ترک کنیم.
- تمرین سوم: تمرین لا
این تمرین توسط جولیان ترژر ابداع شده است، تمرین بسیار خوبی برای انعطافپذیری بیشتر فک است.
این تمرین به این صورت است که باید عبارت لا را به شدت و بلند ادا کنیم طوری که فکمان تا انتها باز شود.
- تمرین چهارم: تمرین مشددخوانی
تمرینی برای افزایش برد صدا و بیان بهتر کلمات; در این تمرین ما باید یک متن را به صورتی که تک تک واژههای آن را مشدد میخوانیم تکرار کنیم.
- تمرین پنجم: تمرین بلند خوانی
این تمرین برای افزایش برد صدا و بیان واضح کلمات استفاده میشود.
این تمرین برای کسانی که همیشه آرام حرف میزنند بسیار مناسب است، یک صفحه از کتاب را انتخاب میکنیم و سعی میکنیم با نهایت صدا آن را بخوانیم.
سخن پایانی
برای این که فن بیان خوبی داشته باشیم فقط کافیه با علاقه تمرینهارو انجام بدیم، فن بیان یک عمل اکتسابی است، اشخاصی بودند که اصلا فن بیان خوبی نداشتند و فقط با تمرین مناسب توانستند به بزرگترین و تاثیرگذارترین انسانهای دنیا تبدیل شوند یکی از این افراد گاندی بود، اولین سخنرانی گاندی زمانی که دانشجو بود و میخواست درباره گیاهخواری صحبت کند وقتی نوبت او شد دچار اضطراب شدیدی شد او فقط توانست یک خط سخنرانی کند، اما بعدها گاندی به یکی از بهترین و بزرگترین سخنرانان دنیا تبدیل شد.